• Start datum
  23/09/2023 10:00
 • Eind datum
  23/09/2023 17:00
 • Aantal lessen
  1 Lessen
 • Cursus tijdsduur
  420 Minuten

Workshop Delftse Gietmethode

De Delftse gietmethode is een methode waar je door middel van Brusselse aarde een perfecte afdruk kan maken van een vorm gemaakt in was.
Brusselse aarde is een speciale aarde wat een mengsel is van rode aarde en olie, waardoor het goed samenblijft en niet volledig verbrand.

Het object dat gegoten wordt is massief daardoor is vaak veel zilver nodig. Daarnaast heb je ook rekening te houden met een gietkop.
Als je zelf je zilver mee neemt zorg dat je 10 tot 12 gram zilver hebt. Dit kunnen ook oude sieraden zijn die een nieuw leven krijgen op deze manier.

We beginnen de cursus klassikaal met de basis begrippen van deze methode, je leert waar je op moet letten en wat de voordelen zijn van deze gietmethode.
Daarna begin je te werken met vijl was om het sieraad te maken wat je wil afgieten. Hier heb je 2 à 3 uur voor, het is aan te raden om met een paar voorbeelden te komen en dan bespreken we wat mogelijk is. Dit kan een ring of een hanger worden.
Tijdens de workshop leer je je mal maken/voorbereiden, gieten, vijlen en afwerken, het gehele proces van begin tot eind. Het is een intensieve dag waar je een goed inzicht krijgt in het goudsmid vak en je naar huis gaat met een prachtig sieraad!
We gaan voor een af product, maar er kan altijd nog aan gewerkt worden in de vervolg lessen of eventueel een losse les als je nog geen student bent.

Het is een dag van 7 uur met een pauze van een half uur. Hier verzorgen wij broodjes en er zal koffie en thee zijn.

Vlak voor de workshop ontvang je een duidelijke mail, zodat je al wat inspiratie kan opdoen voordat je naar de workshop komt.

Cursus

Cursist gegevens

Factuur gegevens

Prijs (EUR) 155.00€
 • Deelnemers
  0 van 8
 • Cursus
  Workshop Gieten / Delftse Gietmethode - Zaterdag 23 september
 • Locatie
  Troupin B.V.
  A. Hofmanweg 28
  2031 BL, Haarlem
  Netherlands
 • Info
  Gaat door bij 8 personen.
  Voor beginners en gevorderde
  EX materiaal kosten +/- €25,-
  Je kan je eigen zilver en goud mee nemen om te smelten.
  Incl. koffie/thee en lunch
 • Contact
  Heb je nog vragen, dan kan je natuurlijk ook bellen met ons: 023 5326013

Bedankt voor het boeken bij ons!

Je boeking is pas definitief nadat je de factuur heb voldaan. Deze sturen we z.s.m. (vaak binnen 48 uur) naar je e-mail adres dus houd je e-mail box (spambox) in de gaten.